• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Datuk Siti Nurhaliza...Wanita Ketiga Terkaya Di Malaysia

Datuk Siti Nurhaliza memulakan kariernya pada tahun 1995 setelah memenangi Bintang HMI terbitan RTM dan sejak itu namanya terus meningkat.  Kini beliau bukan saja bergelar penyanyi tersohor malah merupakan ahli perniagaan berjaya dengan produk kosmetik dan penjagaan kecantikan SimplySiti.
Baru-baru ini, Savemoney.com telah membuat artikel mengenai lima wanita terkaya di Malaysia. Mungkin tidak mengejutkan, Datuk Siti disenaraikan sebagai wanita ketiga terkaya di negara ini dengan anggaran aset sebanyak RM 50 juta.
Sepanjang kariernya, Datuk Siti telah menerima lebih 200 anugerah tempatan serta dinamakan antara dua jutawan dalam bidang hiburan di Asia Tenggara.
SENARAI 5 WANITA TERKAYA MALAYSIA - DATUK SITI NURHALIZA TEMPAT KETIGA
Menurut artikel itu juga, wanita terkaya di Malaysiaialah Puan Seri Lee Kim Hua, balu pemilik empayar Gentiing iaitu mendiang Tan Sri Lim Goh Tong dengan jumlah aset RM21.32 bilion.
Kedua ialah Datuk Seri Michelle Yeoh, pelakon yang terkenal dengan filem Crouching Tiger Hidden Dragon dengan anggaran kekayaan sebanyak USD 245 juta.
Wanita Malaysia keempat terkaya ialah bekas Miss Malaysia 1969Pauline Chai yang menerimaRM244,568 dari harta bekas suaminya setiap bulan yang merupakan seorang taikun United Kingdom, Dr. Khoo Kay Peng, bernilai RM2.3 bilion.
Wanita kelima terkaya Malaysia ialah Datuk Nicol Ann David dengan aset yang dianggarkan bernilai RM1.4 jutahasil kemenangan dan kejayaan dalam kejohanan bagai pemain skuasy nombor satu dunia.
SENARAI 5 WANITA TERKAYA MALAYSIA - DATUK SITI NURHALIZA TEMPAT KETIGA 2
Tahniah kepada Datuk Siti Nurhaliza. Semoga kejayaan yang dikecapi oleh Datuk Siti dan mereka yang berkenaan boleh dijadikan inspirasi dengan mereka yang lain.