• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kahwin Dengan Wanita Tiada Dara, Sanggupkah Anda?

Klip video seks sebenarnya punca ramai wanita atau pelajar-pelajar negara kita kehilangan dara,disini kami ingin mengedepankan satu soalan sanggupkah anda kahwin dengan golongan wanita yang tiada dara?

Pernah Sebuah akhbar tempatan melaporkan bahawa di negara ini dalam tempoh satu jam, seramai 6 orang gadis kehilangan dara mereka. Satu kajian juga menunjukkan 16,000 anak luar nikah dilahirkan setiap tahun puncanya adalah terlalu kerab menonton video seks.

Perangkaan ini boleh menjadi satu tamparan hebat kepada kaum lelaki yang merancang untuk mendirikan rumah tangga.

Ini kerana mereka bakal dihimpit dilema kerana kemungkinan memperisterikan wanita yang telah kehilangan dara sebelum waktunya.


Jadi, adakah lelaki zaman sekarang masih lagi mementingkan status dara pada seorang gadis?

Secara ringkasnya ini adalah pendapat peribadi, yang mungkin mewakili pendapat sesetengah golongan lelaki.

Rasanya zaman sekarang ni pun lelaki masih lagi mementingkan status ‘dara’ seorang gadis .bak kata setengah orang, dara itu melambangkan kesucian, maruah dan keperibadian wanita.

Bukan bermaksud wanita yang tidak mempunyai dara itu tidak suci, mungkin mereka sukakan aktiviti lasak sehinggakan tanpa disedari mereka kehilangan dara .


Kalau macam tu, mungkin sebagian orang tetap terima melainkan perkara tersebut berlaku kerana zina . Bagi kes lain, seperti mangsa rogol, ianya terpulanglah kepada lelaki untuk menerima ataupun tidak.

Perlu diingatkan, kes seperti mangsa rogol ini berlaku bukan atas kehendaknya.

Sebenarnya, status dara ini perkara yang subjektif . Lain orang lain pemikirannya.

Mengimbas kembali pada kes seorang remaja berusia 14 tahun buat pengakuan di akaun facebooknya sendiri, tentang dirinya yang sudah kehilangan dara dan berbangga dengan keadaan itu..isu ini menjadi hangat apabila ramai yang mengecam perbuatan gadis tersebut.

Kemudian gadis itu memadam kembali statusnya lantaran dihentam dengan komen-komen yang agak kasar,namun begitu media tempatan harian metro cuba menghubungi facebook gadis tersebut namun gagal mengulas kembali isu itu.


Walau bagaimanapun, Tuhan dah tentukan jodoh kita. Macam mana sikap kita, begitulah jodoh kita.

Jadi, kalau kita mementingkan status dara atau gadis, kita sebagai lelaki kena juga mempertahankan keterunaan kita.

Walaubagaimanapun, janji Allah itu pasti, perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan sebaliknya. Apa pandangan dan pendapat anda tentang kes ini?Sumber


KE LAMAN UTAMA...>>>